Τα αρχέτυπα της Steampunk

Τα αρχέτυπα είναι στερεότυπα ή επίτομες προσωπικοτήτων και στην Steampunk χρησιμεύουν για την δημιουργία χαρακτήρων RPG, για χαρακτήρες συγγραφικών έργων ή ακόμα για να φτιάξετε έναν νέο τρόπο ζωής .

Τα αρχέτυπα είναι τα εξής:
Πειρατής του Αέρα: Ένας από τους κυρίαρχους χαρακτήρες. Οι Πειρατές είναι κακοί, τολμηρή, και αρματωμένοι μέχρι τα δόντια!

Εξερευνητής
Τυχοδιώκτης/ Εξερευνητής: Ο λόγος της ύπαρξης τους είναι με θάρρος να πηγαίνουν εκεί που δεν έχει πάει ποτέ κανείς πριν. Να βιώνουν νέα πράγματα και να ανακαλύπτουν νέα μέρη!

Αεροπόρος: Μπορεί να είναι πανούργοι τσαχπίνηδες ή  να έχουν στρατιωτική νοοτροπία, άλλα είτε πετούν με ένα μικρό ελικοφόρο, είτε με ένα zeppelin, είτε ακόμα με ένα διαστημόπλοιο, παραμένουν σκληροί, θαρραλέοι, αγέρωχοι και γενναία.


Δανδής & Μοιραία γυναίκα: Χρησιμοποιούν γοητευτικά τερτίπια για να
πάρουν αυτό που θέλουν και ας είναι ης βάρος των άλλον μερικές φόρες.
Μοιραία Γυναίκα

Τρελός επιστήμονας/ Εφευρέτης: Ακόμα ένας κυρίαρχος χαρακτήρας. Είναι αυτοί που ενσαρκώνουν τον ατμό στην «Steam(Punk)», ανακαλύπτοντας συνεχώς νέα πράγματα, λύνοντας προβλήματα και περιστασιακά ανατινάζοντας τα πάντα!

Μηχανικός/Πειραματιστής: Ο Μηχανικός είναι αυτός που δημιουργεί αντικείμενα από το μηδέν. Ο πειραματιστής είναι αυτός που δοκιμάζει και βελτιώνει υπάρχοντα αντικείμενα ή άπλα προσπαθεί να τα κάνει να δουλέψουν.

Φιλόσοφος/ Μελετητής: Τους αρέσουν τα παλιά βιβλία και οι κλασικοί συγγραφείς. Συνήθως ή προσπαθούν να μάθουν νέα πράγματα ή να αποκαλύψουν τα μυστικά των παλαιών. Μπορεί ακόμα να μιλούν υπερβολικά για πράγματα που μπορεί να είναι αδιάφορα για άλλους ή και να προτείνουν 
Αεροπόρος
βιβλία σε όποιον σταθεί μπροστά τους.

Οι κοσμικοί κύριοι και κυρίες: Συχνά βασίζονται στην Βικτοριανή αριστοκρατία και ενσωματώνουν την φινέτσα και τα πρότυπα συμπεριφοράς που προέρχονται από την ανώτερη τάξη εκείνης της εποχής. Είναι συχνό να χρησιμεύουν και ως προστάτες για τους μελετητές και τους τυχοδιώκτες ή τους εφευρέτες.

Σπουργίτη του δρόμου/επιζών: Αυτοί είναι οι αχινοί του δρόμου, πορτοφολάδες και ζητιάνοι. Πιασμένοι και βρόμικοι. Κάνουν τα πάντα προκειμένου να επιβιώσουν.

Μηχανικός
Μεταρρυθμιστές: Μπορεί να είναι σουφραζέτες ή να προσπαθούν να απαλλάξουν το κόσμο από την παιδική εργασία ή ακόμα να διαμαρτύρονται για τον ιμπεριαλισμό. Εργάζονται για να κάνουν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος, συχνά φωνάζοντας και όχι πάντα ειρηνικά ή δίχως σκάνδαλα!

Κοσμική Κύρια
Σίγουρα μπορείτε να σκεφτείτε πολλούς συνδυασμούς. Ένα επιστήμονας για παράδειγμα δεν χρειάζεται να είναι τρελός, μπορεί να είναι ένας φυσιογνώστης ή να ειδικεύετε στην κρυπτοζωολογία. Οι πειραματιστές μπορεί να εργάζονται σε αερόπλοια και οι Πειρατές να είναι μεταρρυθμιστές με ένα δικό τους τρόπο. Μια τεχνική για να χρησιμοποιήσουμε τα αρχέτυπα χωρίς το αποτέλεσμα να φαίνεται κλισέ, είναι αναμίξουμε δυο ή και τρία αρχέτυπα (φυσικά δεν είναι απαραίτητο, και οι οriginal χαρακτήρες είναι εξίσου διασκεδαστικοί).
Δανδής


Εάν πρόκειται ο χαρακτήρας σας να γίνει τρόπος ζωής σας και όχι μόνο ένας RPG χαρακτήρας τότε δοκιμάστε να συνδυάσετε αρχέτυπα που να ταιριάζουν στην δίκη σας προσωπικότητα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου